Foto van de week: HDR – echt nep?!

Ik vind HDR soms erg overdreven, maar soms is het resultaat ook erg mooi. Misschien wel net iets mooier dan het in het echt was… Mag je het dan nog een foto noemen? Of is het niet meer de werkelijkheid en moet je het dus anders noemen? Ik weet het niet. Ik weet wel dat ik het soms heel mooi vind en andere keren vind ik er niets aan.

Bovenstaande foto is overigens geen ‘echte’ HDR – dan moet je drie foto’s hebben gemaakt. Deze foto heb ik in RAW genomen (waarbij alle instellingen worden bewaard) en dan kun je dus achteraf de belichting nog aanpassen. Ik heb op basis van die foto dus een lichtere en een donkere versie gemaakt, en die met het origineel tot een HDR gemaakt.

Lang verhaal, korte conclusie (voor mij): ik vind dit mooi (ook al is het niet echt echt 😉

Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.