Foto van de week: Alfa 159

O.k. ik geef het toe: ik ben gek van Alfa – en dan vooral de mijne! 😉  Nadat ik ooit een link heb gekregen over autofotografie had ik al besloten ooit een foto’s van mijn eigen auto te gaan nemen. Door een artikel in een fotografie-tijdschrift hoe je een statische foto dynamischer kan maken, ben ik gisterenavond erop uitgetrokken om foto’s te maken (met het onderstaande resultaat).

Tsja, de foto is wel bewerkt: maar de auto komt op de juiste manier naar voren 🙂

Wat heb ik gedaan? Allereerst heb ik drie foto’s gemaakt: 1 normaal, 1 onderbelicht, 1 overbelicht (van statief, stilstaande auto). Daarna met photomatix light heb ik hier een HDR foto van gemaakt (compensatie van belichting voor een foto met donkere en lichte delen) – de belichting is daarmee helemaal in orde, maar de foto is nog steeds statisch. Om een dynamische foto te maken, heb ik de auto van de achtergrond losgemaakt en daarna de achtergrond een motion-blur gegeven zodat het lijkt of de auto rijdt. Tot slot heb ik de wielen een radial-blur gegeven zodat het lijkt of ze draaien. Redelijk gelukt toch?

Daarnaast heb ik nog een HDR foto gemaakt (ik denk dat ik dit vaker ga doen, want het resultaat is erg mooi. Je moet alleen waken om het niet te overdrijven) en hierbij het ‘starburst-filter’ gebruikt dat ik ooit van mijn ouders heb gehad. Dit filter maakt van licht een sterretje… Best een leuk resultaat, maar ook dit moet ik niet te vaak gaan gebruiken…

What people talk 2 Comments

09/08/2011 Mark

Ik moet eerlijk toegeven, prachtige natuur……. jammer dat het er vaag opstaat 😉

09/08/2011 Rolo

Fijn commentaar 🙂

Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.