Foto van de week: Florence

En uiteraard ben ik deze week (weer) te laat! De eerste week was het donderdag, de tweede week op zondag en nu is het pas woensdag… Eigenlijk loop ik dus een week achter? Nee, ik zal de volgende foto a.s. zondag uploaden zodat ik nu een keer te vroeg en een keer te laat ben geweest 😉

De foto van de week komt deze keer van ons uitstapje naar Florence. We zijn lekker een lang weekend weg geweest naar het ‘openluchtmuseum’ van Italie. En omdat we tijd over hadden zijn we met de trein (ik gebruik dus ook weleens het OV) naar Pisa geweest (en ja, die Toren staat scheef!). Florence is een leuke stad waar je eeuwig kunt blijven lopen en lekkere pizza, pasta en ijsjes kunt eten… Maar dat kan volgens mij op meer plaatsen in Italie?

Enfin, de foto komt niet kant-en-klaar uit de camera. Omdat een camera moeilijkheden heeft met het vastleggen van contrast tussen een licht lucht (zonsondergang) en een donkere stad, heb ik gebruik gemaakt van de mogelijkheid om 3 foto’s te maken. Eentje is dan belicht voor de lucht (de stad wordt een zwarte vlek), een voor de stad (waarbij alle detail in de lucht wegvalt) en eentje gemiddeld (zoals de camera hem standaard maakt). Vervolgens heb ik de drie foto’s over elkaar gelegd in photoshop, met de gemiddelde foto als onderste foto. Daaroverheen heb ik de donkere foto gelegd, op 70% doorzichtig. Hierdoor krijg je dus al wat lichtere accenten in de donkere foto zonder dat je de mooie lucht verliest. De stad is echter nog steeds donker, vandaar dat de lichte foto bovenop wordt gelegd (40% doorzichtig). Omdat dit de lucht echter weer wat fletser maakt, heb ik vervolgens in de lichte foto de lucht ‘uitgegumd’. Daarna de foto verzadigd (kleuren dieper gemaakt), horizon rechtgetrokken (sorry, hij was scheef 🙁 en verscherpt.

Het eindresultaat is best fraai geworden en komt dicht in de buurt van hoe wij het gezien hebben. Onze ogen zijn toch een stuk slimmer dan een camera 😉

PS: voor diegenen die zich afvragen waarom ik de foto niet op maandag of dinsdag heb geplaatst, toen was ik op weg voor mijn werk en had ik geen tijd. De foto van a.s. zondag heb ik dan ook al en zal uit Helsinki komen…

Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.