ready, steady… GO

Oké, ik zal het nog 1x uitleggen. We gaan niet naar Amerika (‘echt niet”… “nee, echt niet”). Ik weet het, het is raar, jullie zijn daar zo aan gewend. We gaan altijd naar Amerika. In jullie ogen dan. Want we zijn ook wel ergens anders geweest, hoor. Echt…

Dus geen spraakverwarringen meer “ehh, wanneer vertrekken jullie naar Ame… ik bedoel Australië”.

Australie: here we come.

Ik zal jullie nu een kleine inleiding geven, wat we gaan doen. (let op: dit is wellicht minder geschikt voor mensen die nog de hele maand zich de #$% moeten werken, niet van lekker weer houden en noem het allemaal maar. Tis net als TV: er zit een knop op de afstandbediening oftewel je kunt het ook gewoon niet lezen).

Zaterdag vertrekken we: van Amsterdam naar Kuala Lumpur, daar een nachtje slapen en dan door naar Adelaide. Dan blijven we daar bijna 4 weken en vliegen op 1 januari vanaf Sydney terug naar Amsterdam, ook weer via Kuala Lumpur. Das de korte versie, zeg maar….

We gaan dus naar het zuid-oosten, oftewel als je niet meer weet hoe het zit met de windrichtingen: we zitten rechtsonder in Australië:

We sjeesen ongeveer via de volgende route door Australië:

Deze route is een globale route, wellicht rijden we meer langs de kust tussen Melbourne en Sydney (D en E) of juist nog wat meer het binnenland in. En wellicht rijden ook nog wel wat noordelijker door, oftewel boven Sydney. We weten het nog niet. We hebben een auto gehuurd en op een paar plekken hotels geboekt, en verder zien we het daar wel.

En dan gaan we nu over naar de weersverwachting voor de komende tijd:

Adelaide:  http://www.weeronline.nl/Oceanie/Australie/Adelaide/3763496

Sydney: http://www.weeronline.nl/Oceanie/Australie/Sydney/3772204

Melbourne: http://www.weeronline.nl/Oceanie/Australie/Melbourne/3767022

Het is hartje zomer daar, maar zoals je kunt zien ook wel wat wisselvallig bijv. in Melbourne. Tis iig geval een stuk warmer dan hier… maar ja, das ook niet zo moeilijk.

Ik wil wel afspreken met Helga van Leur en Piet Paulusma: jullie hier in NL een witte kerst: maar dan wel as zaterdag geen sneeuw aub. Want dan kunnen wij gewoon opstijgen…  http://www.nu.nl/algemeen/2391527/winterweer-hindert-europees-vliegverkeer.html

Maar goed: eerst nog even twee dagen doorbikkelen. Het vakantiegevoel is er nog niet: das pas als we op Schiphol zijn. Alhoewel: Robbert heeft het afgelopen jaar 18x op Schiphol gestaan om naar de zandbak of elders te vliegen: zijn vakantiegevoel zal pas beginnen als we voorbij Abu Dhabi zijn gevlogen…

P.S. Als je wilt reageren op een verhaaltje: leuk! Ben benieuwd wat je vindt. En wil je dat dan hier doen en niet op Hyves?

What people talk 1 Comment

02/12/2010 Bianca Sjoers

Tja wat zal ik zeggen…:
Vind er niks aan, geef mij maar dat hele koude weer met warme choco en slagroom.
Elke dag heerlijk mijn autoruiten krabben, tuin sneeuwvrij maken, kachel opstoken.
Fijn in de file rijden omdat onze gemeente’s onze binnen wegen zo heerlijk sneeuwvrij houden en elke dag strooien.

Tja je raad het wel… misschien toch een “tikkeltje” groen ???
Met zo’n wereldreiziger als mijn man zal ik nooit en te nimmer een heel klein beetje in de buurt van de koala’s komen ! Mag ach ik mag niet klagen, wij hebben een strandhuis !!! (na na na naaaaaaaaaa na) SMILE !!

Lieve schatten, geniet, ik wens jullie een hele fijne, ontspannende vakantie met veel avontuur en lol !!

Dikke kus en knuffels van ons 3.

Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.