Little China girl

Little China girl

Alweer bijna een week geleden vertrokken we naar Beijing. Nee, niet Peking, je blijkt tegenwoordig Beijing te horen zeggen. Bij de check-in bleek dat we per persoon 2 kilo teveel bagage bij ons hadden. Normaliter doen ze niet zo moeilijk, maar deze stewardess had haar “ goh, laten we eens lekker moeilijk doen-bui”. Dus of we ff 100 euro extra wilde betalen. Ja doei, dacht het niet. Doordat Robbert gold-plus-elite-silver- member of zoiets is van Skyteam (hij heeft gewoon heel veel punten gespaard door al dat vliegen voor het werk) mag hij 2 koffers inchecken ipv 1. Dus hebben we ff wat uit onze koffers in mijn handbagage-tas gestopt en die ingecheckt.  1 toilettas weegt 2 kilo, dus die eruit gehaald en klaar.

We dachten dat het een vlucht van 12 uur was, het bleek maar 9 te zijn. Dan schiet je ineens heel snel op en lijkt het alsof de vlucht heel snel gaat. In Beijing zouden we ff een paar uurtjes gaan slapen ( tot een uur of 5 ’s avonds lokale tijd) maar door het tijdsverschil, de vermoeidheid van de vlucht en wellicht wat slaapachterstand zijn we die avond niet meer op pad geweest.

dit is de achterkant van het formuliertje wat je in moet vullen om China binnen te komen. Aliens??

De Chinese muur is echt prachtig! Wel koud trouwens, rond de 0 graden en als de wind ging waaien, pfff. De reisleidster vroeg zich af waarom we in godsnaam in de winter naar Beijing kwamen, tja omdat het in Nieuw Zeeland zomer is. De reisleidster vertelde trouwens ook dat er maar 2 door mensen gemaakte bouwwerken te zien zijn vanuit de ruimte. De ene is de Chinese muur, wat is de andere?

En ook de Verboden stad ( waar de Chinese keizer vroeger woonde) met al die Chinese tempels, erg indrukwekkend! Alleen al die straatverkopers, ik spreek toch geen Chinees ofzo? Nee, ik heb geen interesse in een one-dollar-t shirt of een begeleide rondleiding door de verboden stad! Ze moeten daar echt leren Nederlanders te herkennen, dan weten ze allemaal “ kijke, kijke, nie kope”.

Verder heeft de stad niet zo veel indruk op me gemaakt, mag ik dat zeggen? Het was geen lelijke stad ofzo, maar het heeft niks.. speciaals… ik bedoel de bezienswaardigheden zijn prachtig, maar om de stad nu in een paar woorden te beschrijven… ik vind het lastig. Wel een aanrader hoor, om er een keer naar toe te gaan, maar ik zou niet weten wat ik er allemaal moet doen als je er een week bent. Misschien de Chinese Muur heen en weer lopen ofzo..

Vrijdag arriveerden we dan echt op onze bestemming Nieuw Zeeland! Ook hier hadden we gepland om een paar uurtjes te slapen om bij te komen van de 12 uur durende vlucht en het tijdsverschil (op het moment dat we in NZ landde, begon voor ons eigenlijk de nacht..)

Vanuit Auckland zijn we meteen weggereden naar Whangamata (letter B, zie blog ” de tokkies”) . Auckland komen we namelijk de 31e nog terug. Whanga dinges is een piepklein surf dorp wat we puur hadden uitgezocht omdat het handig op de route ligt.

Zaterdagochtend zijn we vanuit Whangadinges naar het noorden gereden. Robbert had een foldertje gevonden van een boottrip van een uur vanuit Hahei (sorry, ik kan er ook niks aan doen dat die Maori’s hier al die namen hebben bedacht) langs de kust. Hadden wij ff geluk, de afgelopen negen dagen hebben ze niet gevaren vanwege het weer (regen etc) , maar vandaag was een stralende dag. Met een rubberbootje met buitenboord motor met 10 man sjeesen over het water.

Wij zaten voorin… en ja, dat ging prima (weet je nog, voorin de boot walvissen kijken afgelopen mei in Amerika, toen ik van Robbert de bijnaam “ kotskabouter aka spuugsmurf kreeg). Wat is een kustlijn toch prachtig om te zien vanaf het water. Mooier nog dan vanaf de weg.

Eerste indruk van NZ: klein, overzichtelijk, relaxed (zelfs Robbert vindt dat volgens mij want we werden ingehaald door een Kia Picanto en hij heeft zelf niemand van de weg gedrukt..) en goed weer. Af en toe een buitje, graadje of 20 en zonnig. Hebben jullie eigenlijk die storm overleefd? Die van windkracht 10 die ze aan het begin van de week voorspelde? Of hadden ze zich, zoals zo vaak, vergist?

Het moge duidelijk zijn: we genieten! en das toevallig, dat was nu net de bedoeling.
O, en het antwoord over dat bouwwerk? Dat is de Afsluitdijk…. Heb ik dat moeten leren van een Chinese reisleidster genaamd Tracy?

Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.