De tokkies

De tokkies

Hè hè, daar zijn we eindelijk weer eens met een blog. Dank voor alle verzoekjes, het is erg leuk om te horen “ga je nog een blog schrijven, je schrijft zo leuk etc”. Niet te vaak zeggen hoor, anders word ik nog arrogant ( ik hoor sommige denken….. dat ís ze toch al…) Echt, ik vind het leuk om te horen dat mijn blog gewaardeerd wordt. Ik vind het erg leuk om te schrijven en des te leuker om te horen dat het dan ook gelezen wordt.

And with Google translate, even my blog is read in Fallon, Nevada by the Nevada Mingay family (Craig is one of three hostbrothers of Robbert while he spend a year in the US) .

Genoeg daarover nu!

Het is inderdaad weer tijd voor een blog, want we hebben weer een boel te melden. Althans de komende weken dan. Want er staat ons een reis van bijna 4 weken door Nieuw Zeeland te wachten. Aso inderdaad ja, vandaar ook de titel van dit eerste blog.

We zijn dit jaar alleen maar een weekendje weggeweest naar Budapest met Frank en Linda, een weekje naar San Fransisco en omgeving, met zijn tweeen een weekendje naar Florence en met de familie Lohmann naar St. Petersburg.

Het werk is af (yeah, right), de wasmachine en droger draaien op volle toeren,  dus we zijn er klaar voor. Vanavond uit eten, morgen uit eten, en dan maandagmiddag met Taxibedrijf Piet (nèt 65 geworden vandaag) naar Schiphol. En wat gaan we doen? We vliegen eerst naar Peking. Daar blijven we twee nachten om Peking te bezichtigen. Met name de Chinese Muur staat op het programma. Robbert kijkt er nu al naar uit, want het is daar laagseizoen. Dus weinig toeristen dus betere foto’s. We gaan het zien.

Daarna vliegen we naar Auckland, vanwaar onze reis door Nieuw Zeeland gaat beginnen. Onderstaand de route zoals we die gaan rijden met de auto, per trein en vliegen. Ik kan nu alle bezienswaardigheden al gaan vertellen,maar dan heb ik straks niks meer als we onderweg zijn. Dit wordt onze route, waarbij het rode gedeelte we met de trein gaan doen. De totale route duurt van donderdag de 15e tot zaterdag de 31e. De 31e vliegen we terug vanaf Dunedin (M) terug naar Auckland om daar oud en nieuw te vieren.

1 januari verblijven we dan nog twee dagen in een reteluxe resort bij de Bay of the Islands en vliegen dan 3 januari naar Hong Kong. Daar blijven we 1 nacht om vervolgens op 5 januari (volg je het nog..?) terug naar Nederland te vliegen. En voor de oplettende teller: we vliegen ’s nachts van Auckland naar Hong Kong dus het klopt dat we daar de 4e aankomen om de 5e weg te vliegen. 6 januari allejezus vroeg staan we dan op Schiphol met een jetlag van hier tot Tokyo (nee, daar zijn we nog nooit geweest….) maar met een voldaan gevoel van een fantastische reis!

Tot volgende week, misschien al vanuit Peking en anders vanuit Auckland.

What people talk 3 Comments

11/12/2011 Marc

Hey Rob, dat is lang geleden voor jou dat je met het openbaar vervoer gaat 🙂

12/12/2011 Roger

Hoi Robbert en Alberdien,

Heel veel plezier!!!
Ik zie straks de mooie foto’s wel voorbij komen.

Groet,

Roger

16/12/2011 Marc

Vind het nu al weer leuk om je blogje te lezen.
Jij arrogant? helemaal niet, je doet het gewoon erg leuk!!! Echt waar.
Heel veel plezier en zie je blogs met smart te gemoet!
Groetjes Mel

Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.