Foto van de week: Kathedraal Sacramento

Aangezien we in Amerika onze plannen redelijk moesten omgooien door de sneeuw in Yosemite, hadden we besloten langs Sacramento te rijden. Als stad heeft het in onze ogen niet heel veel te bieden – Old Sacremento is wel leuk, maar niet reisgids-noemenswaardig – maar we zijn toch even langs geweest bij het voormalig huis van Arnie: de Governator.

Dat was lekker bombastisch, dus een wandeling eromheen en je hebt het eigenlijk wel gezien. In een zijstraat zagen we nog een kathedraal en om de traditie in ere te houden (tijdens vakanties komen wij wel in de kerk), zijn we naar binnen gegaan. Van binnen was de kerk best fraai, met een grote lichtkoepel waaronder Jezus hing. Door het fototoestel op het altaar te leggen (foei Robbert, dat mag helemaal niet, maar ik had de foto al), heb ik Jezus aan het kruis, in het kruis geschoten… 😉

Daarna de foto licht bewerkt. Een gedeelte heb ik zwart wit gemaakt om de nadruk te leggen op het centrum, en daar heb ik het centrum iets gedraaid (het is rond dus gaat makkelijk) om te zorgen dat het kruis recht hangt ten opzichte van de randen van de foto. Uiteindelijk is het dan best een mooie plaat geworden!

Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.