De smurfen

De smurfen

Inmiddels heb ik er ook 1: een Ipad. En dan maar meteen ook de Ipad2, oftewel de nieuwste die er is. (voor zolang dat duurt, want Mac kennende is er binnen de kortste keren weer een nieuwere versie).

Voor de lezers die het niet kennen: een Ipad is een soort laptop ter grootte van een A4-tje, waarbij het toetsenbord in het scherm zit. Dus een touchscreen. In tegenstelling tot een laptop, kun je er ook foto’s mee maken. Er zit aan twee kanten een camera, waarbij ik de toegevoegde waarde van de camera aan de voorkant nog moet ontdekken. Want om nu foto’s te maken van mezelf terwijl ik aan het I-padden ben… Je schijnt er ook boeken op te kunnen lezen en uiteraard tijdschriften (waar mijn werkgever erg druk mee is). Naast de Ipad heb je ook nog een Iphone (waar je dus mee kan bellen) en een Ipod (daar kan alleen muziek op en filmpjes). De Ipod, die gebruik ik nooit meer want op de Iphone en Ipad kun je ook muziek zetten en afluisteren. Snap je het nog?

Ik hoor je denken: wat móet je ermee, met die Ipad? Waar hij ontzettend handig voor is, vind ik, is het opslaan van foto’s. Het duurt vaak even voordat wij de foto’s hebben verwerkt in een fotoboek, herstel, voordat Robbert er weer een prachtig boek van heeft gemaakt. En om dan even snel alvast wat foto’s te laten zien, zetten we ze nu even snel op de Ipad en laten we de foto’s op die manier even zien.

Op de Ipad kun je allerlei programma’s zetten, apps noemen ze dat. Er zijn er al heel veel voor de Iphone, maar voor de Ipad valt het nog een beetje tegen, vind ik. Het lijkt erop dat de meest gebruikte apps op dit moment spelletjes zijn. De meest gebruikte app is een spelletje waarbij je met een katapult vogeltjes schiet naar varkentjes… hoe simpel…

angry birds (klik op de link voor een voorbeeldje)

Ik ben sinds een aantal dagen verslaafd aan de smurfen. Je bouwt een smurfendorp met huisjes en je verbouwt allerlei groentes die punten opleveren. De ene groente duurt een uurtje voordat het klaar is, de andere 12 uur of soms wel 24 uur En dat is dus het verslavende… want van de week moest mijn Ipad mee naar het werk, want mijn tomaten moesten om 10.00 uur geoogst worden…

 

Ook krijg je opdracht van grote smurf om een smurf het bos in sturen om te kijken of Gargamel uit de buurt blijft. Werd ik van de week ’s nachts wakker. “ping” “je smurf is teruggekeerd vanuit het bos”… Ja lekker dan, kan mij dat schelen ’s nachts om half 3 (hij lag naast mijn bed omdat daar de oplader ligt… en dus vergeten het geluid uit te zetten).

Gisteren heeft Robbert mijn aardappelen geoogst, terwijl ik even boodschappen aan het doen was (echte boodschappen).

Resumé: tis een prachtig apparaat, ik hoop dat er snel nog meer handige apps worden gemaakt en nu ga ik stoppen, ik moet mijn snijbonen oogsten…

Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.