Foto van de week: Helsinki

Ik mocht naar Tampere komen voor een meeting en had me bedacht dat ik dan mooi een avond in Helsinki kon blijven; had de stad immers nog nooit gezien. Zo gezegd, zo gedaan: ik had me alleen niet gerealiseerd dat het daar een stuk kouder zou zijn dan in Florence of hier 😉

In Helsinki ben ik rond een uur of 7 op pad gegaan om wat foto’s te maken. Al vrij snel kwam ik erachter dat het eigenlijk nog best licht was en het even zou duren voordat het donker zou worden. Ik wilde graag foto’s maken van de twee Kathedralen op het moment dat de zon net onder is; dan krijg je zo’n mooie donkerblauwe lucht.

Bij de eerste Kathedraal heb ik na het eten zeker een uur gewacht nadat de zon onder was en nog was de lucht lichtblauw. De zon blijft immers wat langer aan de horizon hangen. Ongeduldig als ik ben, toen maar doorgelopen naar de tweede kathedraal (200 meter verder!) waar door de andere hoek, ik wel een mooie donkerblauwe achtergrond had…

Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.