En nog 1, en nog 1, en nog 1…..

Waar waren we gebleven: we waren onderweg naar een natuurpark: the Grampians. Prachtige natuur, bossen, bergen, heel mooi. Hier hebben we mooie watervallen gezien (de grootste van Australië) en zo zie je maar: regen heeft ook zo zijn voordelen. Want doordat het zoveel had geregend, waren de watervallen erg vol, qua water dus.

hier doet Robbert enige moeite voor een foto.

sorry, onze blije hoofden blokkeren de waterval…..

Bij de grootste waterval kon je ook naar beneden lopen, maar de trappen stonden onder water, dus helaas. Middenin de bossen een hotelletje genomen, en daar, midden op het grasveld, KANGAROES (eerder schreef ik kangoeroes, geen idee wat de juiste spelling is)!! En nog meer, en nog meer. En het leukste uiteraard eentje met een kleintje in zijn buidel.

kangaroes die een potje willen tennissen

De 14e zijn we uit de Grampians gereden, naar de Great Ocean Road: een weg langs de kust. En wat was het lekker weer: 31 graden maar liefst!! Dit is echt supermooi om te zien, prachtige kustlijn! Foto’s zeggen meer:

Robbert poseert even snel: al zijn veel mooiere foto’s volgen later in het fotoboek.

Ook woensdag hebben we de hele dag over die weg langs de kust gereden, met een uitstap naar Otway National Park: dat blijkt een regenwoud te zijn. NOOOITT geweten dat ze een regenwoud hebben hier. En ze hadden een soort van brug van 100 meter gemaakt tussen de boomtoppen door. Dus je liep op zo’n 75 meter hoogte tussen de bomen door. Brr, best wel griezelig, zeker als je je bedenkt dat Robbert hoogtevrees heeft. Niet dat ik nu zo’n held ben…

even je scherm een kwartslag draaien…

doordat we zoveel mooie dingen hebben gezien onderweg, hebben we een hele dag gedaan over 100 km. Das voor ons doen niet veel. Bij iedere bezienswaardigheid staat een bruin bord langs de weg met daarop wat er te zien is. Wij stoppen de afgelopen dagen dus bij bijna ieder bruin bord: erg handig en hartstikke mooi. We zagen op een bord “blowhole” staan, hadden we nergens over gelezen maar gewoon het bord gevolgd. Het was eb, waardoor er niet echt water uit een gat in de grond naar boven spuit (=blowhole) maar wel mooi om te zien: BreakingWaves

De bruine borden verwijzen je ook naar de vuurtorens. Nu staan er hier nog wel een paar en eerlijk gezegd vinden we dat niet zo interessant meer. Maar naar die van het plaatsje Otway, daar wilde we nog wel heen. Niet zozeer vanwege de vuurtoren, maar omdat we hadden gelezen dat er op de weg er naar toe veel koala’s zouden zitten. Nou, die zaten er… Eerst tuurde ik nog een tijd naar de boomtoppen, terwijl we over de weg reden.. maar ik had beter moeten weten en gewoon moeten wachten totdat er auto’s langs de weg stil stonden. Want dat betekent dat er iets interessants is. Er zaten er een heleboel in de bomen. Ze schijnen 20 uur per dag/nacht te slapen en wij hadden het geluk dat er een paar wakker waren… vaders, moeders, baby’s, echt helemaal leuk. Op bijgaand filmpje hoor je, wat wij denken een mannetje, die zin heeft in… nou ja, je weet wel.

Vandaag zijn we in Melbourne aangekomen. Is weer even wennen, zo’n grote stad als je een week in de natuur bent geweest. Dus het was ff stressen,want we waren hier midden tijdens de spits en dan op zoek naar een parkeergarage en het hotel, pfff, de bloeddruk heeft weer een piekje gehad. We hebben hier 3 nachten geboekt en gaan de stad te voet en per tram ontdekken. 

uit eten bij een echt Australisch restaurant “il tempo” waar we heerlijk Italiaans hebben gegeten…

Wist je dat:

–          De zon hier via het noorden naar het westen gaat: oftewel heb je hier een tuin op het zuiden: dan heb je dus alleen maar schaduw. Wij moesten er ook even over nadenken hoor (vonden onszelf een beetje dom zelfs), maar dat komt doordat op de andere helft van de aardbol zitten.

–          Als het water hier wegloopt door het doucheputje, draait de kolk ook andersom dan bij ons (dat wist ik echt niet, heb ook geen idee welke kant hij opdraait, maar het schijnt zo te zijn)

–          Dat linksrijden, dat went. Maar als je wandelt, dan houdt een Aussie links en de rest rechts. Dus vaak verwarring als er tegenliggers aan komen wandelen, via welke kant laat je ze er langs?

–          Als mensen hier zwaaien naar je, hoef je niet terug te zwaaien. Althans, als je middenin de natuur loopt. Want dat zijn mensen die de vliegen van zich af wuiven: je wordt gek van die beesten.

–          Ze hier krentenbrood roosteren? En dat smaakt dan weer net naar oliebollen, dus wij noemen het oliebollenbrood.

–          Ze hebben hier ook “witte” koffie: ziet eruit als koffie met melk, maar schijnt te maken hebben met het brandingsproces van de koffiebonen.

–          Je hier overal openbare toiletten hebt? Vaak bij plaatsen waar je ook kunt bbq-en en bij openbare speeltuintjes. Erg handig voor onderweg, ze zijn best schoon alhoewel ik mijn bovenbeenspieren wel gewoon blijf trainen (bleh)

–          Je Australiers lastig kunt herkennen? Surf-dudes, ja das makkelijk. Maar een Aussie heeft zo’n Europees (nee, dat is niet gek, dat weet ik) uiterlijk, dat ze niet makkelijk te herkennen zijn. (bijv: Amerikanen: witte gympen en vaak te dik. Engelsen tatoe’s en voetbalshirtjes aan. Chinezen en Japanners, spleetogen en een fotocamera om hun nek… )

–          Er is niet echt Australisch eten zoals pizza voor Italie en nachos voor Mexico, waarschijnlijk is  alleen Skippie-beef echt van hier. O, en ze eten hier als ontbijt spaghetti op toast…….

–          Die kinderporno-zaak in Amsterdam zelfs hier in de krant staat (wat een @$#$-kerel trouwens, als het allemaal echt waar is)

–          Op het platteland de boeren hier of graan of schapen hebben? Werkelijk ein-de-loze weilanden vol.

–          Er langs de kust (de great ocean road) ook veel schepen zijn vergaan? Er is zelfs een “shipwreck-route’. Wij vragen ons dus af of die kapiteins vroeger dus wel konden varen. Er was er bijv. 1 die zich had vergist in vuurtoren, hij voer naar de verkeerde en dus op een klif.. En een ander had een mooie dame mee aan boord en was maar heel even met die mevrouw benedendeks gegaan….

–          Wij de Bay of the Islands mooier vinden dan de 12 Apostels? Dit zijn beiden rotsformaties in de zee langs de Great Ocean Road. Men noemt continu de 12 Apostels in alle boekjes en folders (het zijn er trouwens al geen 12 meer want door erosie zijn  er al een paar ingestort) terwijl de “Bay” veel mooier is?

–          We deze mooie kust vanaf de weg hebben gezien, maar we ook een vlucht hebben gemaakt met een klein vliegtuigje om al dit moois ook vanaf het water te kunnen zien?

–          Dit echt supergaaf was om te doen?

–          We het eigenlijk een dag eerder wilde doen met een helikopter maar dat het toen te hard waaide? (we hielden namelijk liever ons ontbijt binnen).

–          Ze hier fietsen op de vluchtstrook van de snelweg?

–          Het maar niet went dat je bij het oversteken eerst naar rechts moet kijken ipv links?

–          We met een vliegtuigje langs de kustlijn zijn gevlogen en dat dat supergaaf was (of had ik dat al gezegd?)

–          Robbert inmiddels redelijk gewend is dat zijn richtingaanwijzer aan de rechterkant zit, maar als hij mensen wil seinen, hij dat doet door zijn ramen te sproeien? (groot licht zit namelijk óók aan de andere kant…)

–          ze hier een drankje hebben wat ze Vitamin water noemen, maar waar ze hele gekke teksten op het etiket zetten? – ze hier duiven hebben, met kuiven…– qua sport hier op TV alleen voetbal is en cricket. Cricket schijnt de voorloper te zijn van honkbal/softbal: we snappen werkelijk geen bal van de spelregels: we snappen nu wat de meeste van jullie ook hebben al wij het over honk/softbal hebben. En ze spelen hier ook rugby, maar zoveel verschillende soorten, ook daarvan snappen we maar de helft… ik vind het overigens wel leuk om te zien, maar das meer vanwege de spelers….

– ze hier ook lollig proberen te zijn?

– wij ondanks de temperatuur toch in kerstsfeer proberen te komen?

– en de suiker hier gelukkig echt hartstikke Australisch is, net als de koffie….!

– we, als je hebt geduimd voor ons, je hartstikke willen bedanken want we hebben dus hartstikke veel kanga’s en koala’s gezien!!

– ik dit blog dus verder kort hou, zoals je kunt zien… want we hebben nog meer te doen 🙂

What people talk 3 Comments

16/12/2010 Tilly

Leuke wist je datjes!
duif opgezocht en is “gewoon” een australische kuifduif en zijn hier te koop via Markplaats!
o ja en Australie heet toch down under? draait alles ook waarschijnlijk anders of zo
nog veel plezier!

16/12/2010 Debby

Zo nu ook ff een berichtje van mij! Wat ontzettend leuk om te lezen!! Byzar dat jullie zo ver weg zitten en je het “bijna” live meeleest. Even voor de duidelijkheid ik ben natuurlijk wel stik jaloers maar vind het super om te zien dat jullie er echt ontspannen uitzien op de foto’s! Rob ik kan me heel goed voorstellen dat je super trots ben als je je dingetje zo op CNN te zien is, ach nou ja dingetje, niet echt die van jou natuurlijk… maar jullie snappen me wel. Verder ben ik erg benieuwd wat je doet als je tijdens het rijden in de reflex moet reageren!!! Ik wed dat je naar rechts schiet, hopen maar dat dit niet voor gaat komen…
Verder heb ik eigenlijk weinig leuks of nuttigs te melden dus ik blijf jullie lekker stilzwijgend volgen!! Geniet lekker en denk vooral niet aan ons want voor je het weet ben je weer terug.

XX Deb

19/12/2010 Dick Jacques

Variatie te over erg mooie natuur en veel mooie dieren. Alberdien heel mooi verslag als altijd en Robbert weer mooie foto’s als altijd. Vermaak jullie goed in de grote stad en fijne kerstdagen gewenst vanuit het koude witte Nederland.

Dick

Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.